Mens Facebooks mere traditionelle foto- og link-posts har oplevet faldende opmærksomhed de seneste par år, er tendensen gået den modsatte vej for video-posts.

Video fanger 12,05% af den samlede opmærksomhed, foto-baserede posts 11,63% mens link-posts og statusopdateringer kun fanger hhv. 7,81% og 4,56%.

Her er et par årsager – og et par gode grunde – til at videoannoncer på Facebook og Instagram ikke er til at komme udenom som en del af en effektiv integreret kampagneindsats.

Synlighed.

Langt hen ad vejen skyldes videoannoncernes effektivitet, at levende billeder nemmere fanger vores opmærksomhed og pirrer vores nysgerrighed, når vi scroller ned gennem vores newsfeed på Facebook eller Instagram.

Når opmærksomheden først er opnået, er videoformatet velegnet til at inspirere, uddanne, underholde og skabe/vække følelser – og derigennem skabe loyalitet, brand-præference eller helt taktisk at placere brandet eller produktet top-of-mind før selve købssituationen.

Lave visningsomkostninger og høj målbarhed.

Videoformatets synlighed og de sociale mediers muligheder for at målrette visningerne geografisk, demografisk og tidsmæssigt (for eksempel lige op til det tidspunkt, hvor folk typisk køber ind) kombineret med en lav PPV (Price Per View) gør videoannoncer på Facebook og Instagram til et af de mest omkostningseffektive kommunikationsværktøjer.

Og uanset om du har et mediebureau tilknyttet eller selv forvalter dine visninger, vil du lynhurtigt kunne måle og dokumentere dine resultater, hvilket også gør det muligt at AB-teste forskellige versioner af samme video og optimere disse løbende.

Et par facts/tips om Social Video:

Op imod 85% af Facebooks videoposts bliver set uden lyd – så husk underteksterne! Ifølge mediebureauet MEC tyder intet dog på, at KPI’er som brand lift eller købsintention påvirkes negativt af den manglende lyd.

De første 3-4% sekunder er afgørende for at fange seerens opmærksomhed – så start med det bedste og sørg for at fortælle præcis, hvad videoen handler og hvad man får ud af at se den – f.eks. ”Bag en fantastisk æbletærte på kun 10 minutter” eller ”Fem hurtige tips til en smuk hud”.

Film, der varer mellem 30 og 60 sekunder, virker klart bedst – hele 44% af dem blev set færdige, mens kun 26% af dem under 30 sekunder blev set til ende. Pudsigt nok fungerer de helt lange formater – altså længere end 2 minutter – også ret godt med hele 31% komplette visninger.

Live-video er voksende i popularitet og udgør op imod 20% af al videocontent på Facebook, desuden er der en tendens til at interaktionerne er længere med omkring 15-20 minutter som sweet spot – eksempelvis oplagt til at transmittere et live interview i forbindelse med et sponsorat.

Den kategori, der suverænt trækker flest interaktioner er fødevarer/madlavning, efterfulgt af mode/skønhed, dyr og humor. Kreative indgangsvinkler som tips & tricks, how-to’s, life-hacks, underholdende infographics og brugbart, inspirerende content performer bedst.

Definer din målgruppe grundigt før videoen produceres og distribueres. Og husk, at uanset hvilket medietryk, der lægges bag filmen, vil det i sidste ende altid være dens kreative niveau og produktionsmæssige kvalitet, der afgør dens performance …

Vil du vide mere om Social Video?

Har du brug for flere tips eller viden om, hvordan du kan anvende social video som en del af en effektiv, integreret kampagne? Så er du naturligvis velkommen til at kontakte Jakob Kaare Jensen på jakob@connected.wpcareplan.dk eller 23724577 for en uforpligtende samtale eller et mere indgående seminar.

 

Kilder, BuzzSumo, Digiday UK, Kinetic Social